Deze website gebruikt cookies. Door gebruik te maken van deze website, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies.

Sluiten

Het voorgesprek

Nadenken over het afscheid tijdens een voorgesprek .

Steeds vaker denken mensen bij leven al na over hun dood en willen soms al kennismaken met diegene aan wie ze hun toekomstige uitvaart gaan toevertrouwen, al of niet gecombineerd met het vastleggen van hun eigen wensen met een wensenformulier en/of uitvaartcodicil.

Zo'n gesprek kan nuttig zijn en soms ook rust geven. Graag zijn wij bereid u vrijblijvend een inzicht te geven over de mogelijkheden die er op verschillende gebieden zijn.

U kunt tijdens kantooruren altijd bellen voor een afspraak. Tel: 0345-619833

LBV uitvaarten Leerdam
Gepast betrokken en ondersteunend aanwezig

Wat kost een uitvaart?

Hoeveel een uitvaart kost is volledig afhankelijk van uw wensen en de door u gemaakte keuzes. Zo maakt de keuze tussen begraven of cremeren al een aanzienlijk verschil in deze kosten. Begraafplaatsen zijn overwegend eigendom van gemeenten en crematoria worden in toenemende mate gebouwd en beheerd door commerciële organisaties.

Bij begraven heeft de voorkeur voor een begraafplaats en de keuze van een algemeen graf of een particulier graf grote invloed op de kosten. Elke gemeente hanteert zijn eigen tarieven. Op basis van onze kennis en ervaring mag u ervan uitgaan dat de kosten voor een uitvaart al snel enige duizenden euro’s zal bedragen.

Afhankelijk van uw specifieke wensen kunnen bijkomende kosten zoals bijvoorbeeld volgauto's, consumpties op begraafplaats of in het crematorium, bloemen, een kerkelijke plechtigheid en eventuele advertenties de kosten behoorlijk laten stijgen.

Wij realiseren ons terdege dat een uitvaart altijd uniek is en dat u daarom misschien meer informatie wenst over de kosten van een uitvaart. Een uitvaart volgens uw persoonlijke wensen.

Wat kost een uitvaart in Leerdam en Omstreken?

Elke begrafenis of crematie is anders. Een uitvaart in Leerdam en omgeving kost nu eenmaal niet hetzelfde als in een andere regio. Uit ervaring weet Begrafenisonderneming Leerdam dat het verstandig is om van tevoren na te denken over de uitvaart, en ook hoe deze betaald moet worden. Een uitvaartverzekering kan dan een goede en interessante oplossing zijn.

Uitvaartverzekering

Bij de LBV Uitvaartgroep geven we elk jaar onze tarieven door aan uitvaartverzekeraar Nuvema. Voor mensen uit Leerdam en omstreken wordt een uitvaartverzekering van Nuvema dan ook gebaseerd op onze prijzen en diensten. Op deze manier sluit de polis helemaal aan bij de persoonlijke wensen en betalen verzekerden niet te veel.

Uitvaartverzekering van Lifetri / Nuvema een “goede keus”.

Premie berekenen

Bij Liftri / Nuvema kunt ook u vrijblijvend een premie van een uitvaartverzekering berekenen. De Consumentenbond adviseerde in haar gids van januari 2014 te letten op zaken als de looptijd, soort verzekering, keuzevrijheid van uitvaartverzorger en de premie. De natura uitvaartverzekering van Nuvema noemde ze hierbij “een goede keus als je voor kwaliteit gaat”. Daarnaast blijkt Nuvema bij vergelijkingen vaak een goedkope uitvaartverzekering te zijn.

Laatste verzorging

In het verrichten van de laatste verzorging aan een overledene hebben onze dames ruimschoots ervaring en voldoende kennis om het lichaam van de overledene in een zo goed mogelijke conditie te houden zodat nabestaanden in de gelegenheid gesteld kunnen worden om afscheid te nemen. Als u het op prijs stelt, kunt u zelf aanwezig zijn of samen met hen deze verzorging uitvoeren. Vaak gebeurt dit in de verzorgingsruimte van ons uitvaartcentrum Rehoboth maar het kan natuurlijk ook thuis of op een andere locatie.

Lichte balseming “Thanatopraxie”

Lichte balseming, ofwel thanatopraxie, is een bijzondere vorm van opbaren. Door deze behandeling wordt het natuurlijke proces voor ca 8-10 dagen stilgezet. Dankzij de Thanatopraxie ziet de overledene er vaak mooier, natuurlijker uit.
Bij normale temperaturen is de koelinstallatie overbodig is, voelt de overledene ook niet koud aan. Thanatopraxie mag alleen uitgevoerd worden door gediplomeerde thanatopracteurs.

Opbaring

In Leerdam beschikken wij over een eigen rouwcentrum “Rehoboth” met de nodige faciliteiten. Hier kan uw dierbare worden opgebaard en kunt u altijd een afspraak maken voor een rouwbezoek. Tevens beschikken wij over een 24 uurs familiekamer waar nabestaanden 24 uur per dag toegang hebben.

Thuisopbaring

Steeds vaker wordt een overledene thuis opgebaard. Een geschikte plek hiervoor kan huiskamer, de hobbykamer, de serre of zelfs de schuur zijn.
De overledene kan op diverse manieren opgebaard worden: op een bed, op een opbaarplank of in de kist. Bij de opbaring wordt gebruik gemaakt van een koeling. Deze wordt in bed of onder de plank of kist geplaatst. Een kist is niet meer verplicht bij een uitvaart. Er kan een draagplank gebruikt worden en de overledene wordt in een zelf uitgekozen doek of andere omhulling gewikkeld. Het is mogelijk een wade te kopen, aar u kunt ook kiezen voor een favoriet dekbed, kleed of stof, waarin de overledene gewikkeld kan worden.

Uitvaardverzorging LBV uitvaarten Leerdam Rehoboth
Voor tijd, rust en ruimte

Heeft u vragen? Neem gerust contact op.

verstuur

Postadres:
Postbus 319, 4140 AH Leerdam
Bezoekadres:
Tiendweg 118, 4142 EN Leerdam

0345 619 833
info@lbv-uitvaarten.nl

Privacy verklaring | © LBV Uitvaartgroep 2019 | Ontwerp en realisatie door Janine Ontwerpt

Delen