• In Leerdam en Culemborg beschikken wij over een eigen rouwcentrum met de nodige faciliteiten. Ook hier kan uw dierbare worden opgebaard en kunt u altijd een afspraak maken voor een rouwbezoek. In Leerdam beschikken wij over een familiekamer waar nabestaanden 24 uur per dag toegang hebben. Deze kamers zijn sfeervol en huiselijk ingericht en bieden u de gelegenheid om in alle rust afscheid te nemen van uw overleden dierbare. Ook bent u vrij om de ruimte een persoonlijk tintje te geven door bijvoorbeeld bloemen, tekeningen of foto’s te plaatsen als herinnering.

  Bovendien heeft u de beschikking over een muziekaansluiting en voor naaste familie is er gratis koffie en thee en frisdrank.  Op aanvraag is ook een uitgebreidere catering mogelijk, zoals een ontbijt, een lunch of broodjes. Omdat u een eigen sleutel krijgt van deze kamer kunt u helemaal zelf bepalen wanneer en hoe lang  u bij de overledene wilt blijven.

  Voor meer informatie over rouwcentrum Rehoboth in Leerdam klik hier.
  Voor mee informatie over rouwcentrum De Fluweelboom in Culemborg klik hier.

   

   
 • Steeds vaker wordt een overledene thuis opgebaard. Dit is een vertrouwde plek voor alle betrokkenen. Het is dan mogelijk om, wanneer daar maar behoefte aan is, bij de overledene te zijn. Een geschikte plek hiervoor kan huiskamer, de hobbykamer, de serre of zelfs de schuur zijn. Om die reden, maar ook wat betreft de kosten kan er gekozen worden voor een thuisopbaring. Als er geen aparte kamer is waar de overledene kan worden opgebaard, kunnen er kamerschermen worden geplaatst, zodat er toch een afgescheiden ruimte ontstaat. Ook hoeft de overledene niet in zijn of haar eigen huis te worden opgebaard. Dit kan ook op de eigen kamer in een zorgcentrum of bij een familielid  die bijvoorbeeld meer ruimte heeft.

  De overledene kan op diverse manieren opgebaard worden: op een bed, op een opbaarplank of in de kist. Bij de opbaring wordt gebruik gemaakt van een koeling. Deze wordt in bed of onder de plank of kist geplaatst. Een kist is niet meer verplicht bij een uitvaart. Er kan een draagplank gebruikt worden en de overledene wordt in een zelf uitgekozen doek of andere omhulling gewikkeld. Het is mogelijk een kant en klare wade te kopen, of een wade naar persoonlijke wensen te laten maken, maar u kunt ook kiezen voor een favoriet dekbed, kleed of stof, waarin de overledene gewikkeld kan worden.