• Uitnodiging Lichtjesavond Leerdam e.o. 2017
  “In liefde verbonden”
   
  In de donkere dagen voor kerst kan het gemis van hem of haar weer zo extra hard binnenkomen. Juist dan kan het een goed moment zijn om samen met anderen te gedenken. De Lichtjesavond kan u daar mogelijk wat bij helpen. Het samen gedenken kan steunen bij het omgaan met het verlies, de lege plek. Bewust stil staan bij die geliefde naaste, verloren aan de dood, maar in herinneringen en gedachten nog zo aanwezig.
   
  De Algemene Begraafplaats aan de Tiendweg te Leerdam is van 19.00 - 21.00 uur die avond open en staat volop in het licht. Er zullen verschillende kraampjes zijn. In één daarvan kunt u een lichtje halen om bij het graf of de urn te zetten, bij de Herinneringsboom te plaatsen of om mee naar huis te nemen. Er zijn gedichten om te lezen, of te laten voorlezen en om mee te nemen. Op een steentje kan de naam geschreven worden, maar misschien legt u hem zo bij het graf neer of neemt u hem mee naar huis. Er zal gepaste muziek te horen zijn en de naam van uw geliefde kan genoemd worden door dat deze “gezongen” wordt. U kunt een foto van juist die ene persoon op de gedenkwand hangen om te laten weten: Jij wordt niet vergeten.
   
  Er zijn 1 of 2 centrale plaatsen om elkaar te ontmoeten. U of jij kunt er een eigen “kaartje” maken en later ophangen in de grote treurbeuk middenop de begraafplaats. Ook is er de mogelijkheid om een kerststukje te maken. Ook dat mag u plaatsen bij een graf of urn. Voor kinderen is er de mogelijkheid een eigen lampion te maken. Je krijgt daarin echte verlichting.
 • Er is koffie/thee, warme chocomelk (met of zonder slagroom), een warme oliebol en glühwein. De avond beginnen we met een officiële opening in rouwcentrum Rehoboth, waar deze bijzondere avond officieel door de wethouder geopend wordt. Vervolgens gaan we de begraafplaats op waar we stil zullen staan bij de Herinneringsboom. Daar kunnen ballonnen worden opgelaten en kunnen al diegenen worden herdacht die geen graf op die begraafplaats hebben maar waarvan we de herinnering levend willen houden. Ook kunt u een roos in een hart plaatsen of bij een graf neerleggen. Vervolgens kunt u de begraafplaats verder bezoeken en uw naaste(n) gedenken op de wijze die bij u past.

  Lichtjesavond: Donderdag 14 december 2017
  Begraafplaats open van 19.00 tot 21.00 uur
  Opening in rouwcentrum Rehoboth : 18.30 uur
   
  Wij hopen van harte dat we in verbondenheid als bewoners van en om Leerdam en omgeving, deze avond stil kunnen staan bij hen die niet meer in ons midden zijn, maar altijd met ons verweven zullen blijven. Jong en oud: Heel hartelijk welkom.