• Een eeuwenoude traditie biedt tegenwoordig een scala aan mogelijkheden. Al vele eeuwen worden er ter herinnering en verfraaiing monumenten op graven geplaatst. Vroeger was er weinig keus in materiaal en model. Dat is vandaag de dag wel anders. Een grafmonument kunt u tegenwoordig kopen in verschillende graniet- of hardsteensoorten, van al of niet versteend hout, zwerfkeien, van glas, kunststof, RVS (roestvrij staal) of een combinatie van een aantal van deze materialen. De vele artistieke modellen, maar ook de soorten en methoden van belettering hebben een toevlucht genomen.

  Belangrijk om te weten: 
  Iedere begraafplaats heeft eigen regels/bepalingen. Het kan dus zijn dat op de ene begraafplaats een grafmonument van RVS met glas en kunststof wel mag, maar op een andere begraafplaats mag misschien alleen maar een zwerfkei geplaatst worden. De begraafplaatsbeheerder of steenhouwerij kan u hier over inlichten, maar wij kunnen dit ook voor u navragen. Het uitzoeken en vervaardigen van een grafmonument kunt u op verschillende manieren doen: 

 • Harvas Natuursteen kan voor  u als nabestaande een blijvende herinnering in natuursteen, eventueel gecombineerd met rvs, glas of cortenstaal verzorgen. U kunt bij hen terecht voor een persoonlijk grafmonument of urn. In de grote buitenshowroom staan honderden monumenten opgesteld. Persoonlijk contact en aandacht is voor Harvas van groot belang. 

  Het familiebedrijf Harvas Natuursteen is al sinds 1972 gespecialiseerd in het bewerken van natuursteen en ze zijn al jaren in het bezit van het keurmerk natuursteen.  Zij hebben de beschikking over een moderne, maar ambachtelijke steenhouwerij. Hier wordt  het ruwe materiaal tot een mooi en persoonlijk gedenkteken vervaardigd. 

  Harvas Natuursteen B.V.
  Nijverheidstraat 7, 4143 HN Leerdam
  T: 0345 – 614037
  E: info@harvasnatuursteen.nl
  W: www.harvasnatuursteen.nl

 • Glasfragmenten, is een gespecialiseerd bedrijf in het maken van glazen grafmonumenten en glasobjecten gevestigd in de ‘Glasstad’ Leerdam. In onze showroom en showtuin laten wij u zien wat voor mogelijkheden wij in huis hebben om een uniek en waardig grafmonument te plaatsen. Diverse glasbewerkingstechnieken kunnen wij toepassen in eigen atelier zoals zandstralen, emailleren, e.d. om een persoonlijk grafmonument te maken. 

  Wij verzorgen voor u het gehele traject vanaf het ontwerp tot de plaatsing van het grafmonument in Nederland en België. Naast grafmonumenten kunt u bij Glasfragmenten ook terecht voor glazen urnen en asobjecten zoals een mondgeblazen asbol gemaakt door meester glasblazers uit Leerdam. Diverse model urnen zijn direct leverbaar. Daarnaast kunt u een urn op maat laten maken, waarbij u de kleur, ontwerp en formaat zelf kunt aangeven. Van elke Urn / Asbol kunnen ook meerdere kleinere exemplaren worden geblazen welke door de familie zelf kunnen worden bewaard.

  Nijverheidstraat 34, 4143 HM Leerdam
  T: 0345-505436
  W: www.glasfragmenten.nl
  E: info@glasfragmenten.nl

  Openingstijden showroom/showtuin:ma t/m vr 13.30 – 17.00 uur